Begeleiding bij gewichtsverlies

Afvallen is een kwestie van wilskracht. Toch? Nou, dat is maar een deel van het verhaal! Veel mensen hebben – zonder dat ze het weten – lichamelijke verstoringen die het gevolg zijn van de bewerkte en koolhydraatrijke voeding (brood, pasta, aardappelen) die wij Nederlanders eten. Dit zorgt ervoor dat allerlei processen in het lijf verstoord raken. En die maken het uw wilskracht verdraaid lastig. U wilt dat gebakje wel laten staan, maar u heeft zo’n enorme zin in zoetigheid. U wilt wel een wandeling gaan maken, maar u bent er te moe voor. U wilt het wel bij dit ene bordje laten, maar u heeft nog zo’n honger. Met veel wilskracht, gematigd eten en meer bewegen lukt het vaak nog wel om gedurende een periode gewicht te verliezen (of helemaal niet!), maar de kans op een terugval is groot. U jo-joot.

De verstoringen zetten het lijf op het verkeerde been. Wanneer uw hongergevoel van de rails is geraakt, denkt uw lichaam dat het dringend energie nodig heeft, terwijl er meer dan genoeg reserves zijn. Uw lijf kan schreeuwen om koolhydraten, omdat het verleerd is om zelf voor voldoende brandstof in het bloed te zorgen. Zo is er nog een aantal lichamelijke verstoringen die gewichtstoename in de hand werken. Het zijn stuk voor stuk factoren die uw lichaam aanzetten tot meer eten en tot het eten van ‘foute’ (zoete en vette) dingen. Deze verkeerde signalen zijn heel moeilijk te negeren. Uw lijf is er namelijk van overtuigd dat al dat verkeerde eten nodig is om te kunnen overleven. Het vecht voor zijn leven, maar heeft niet door dat zijn strategie compleet averechts uitpakt.

Buiten deze lichamelijke zaken om, kunnen mentale factoren het de wilskracht moeilijk maken. De een krijgt enorme trek in eten als hij in de winkelstraat een eettentje tegenkomt en een ander slalomt met groot gemak tussen de eettentjes door, maar stapt juist naar de koelkast als hij zich rot voelt.

De aanpak van Leuk en Wel

Leuk en Wel helpt u om met oervoeding (met groenten en eiwitten als basis) en een goed bewegingspatroon de lichamelijke verstoringen aan te pakken. Daarnaast werken we aan inzicht in uw eetgedrag en aan strategieën om met moeilijke momenten om te gaan. We zorgen daarbij voor een totaalplan dat inpasbaar is uw huidige leven. Al na enkele weken zult u merken dat u minder last heeft van hunkeringen, honger en dat zelfs uw smaakpapillen veranderen.  U verliest gewicht, krijgt meer energie en een helderder hoofd. En dat terwijl u nog steeds lekker, gemakkelijk en veel kunt eten. De drang naar fout en teveel eten zal afnemen. En dan heeft uw wilskracht het ineens een stuk gemakkelijker! Het eindresultaat is een gezonde leefstijl die daadwerkelijk blijvend vol te houden is. Het gewicht zal volgen: wanneer uw lijf en uw hunkeringen weer in balans zijn, is afdalen naar een gezond gewicht het logische gevolg.

Het begeleidingstraject bestaat uit orthomoleculaire consulten; veel aanvullende ziektekostenverzekeringen vergoeden deze geheel of gedeeltelijk. Zie voor meer informatie de tarieven van Leuk en Wel.


alt

Leuk en Wel |  info@leukenwel.nl  |  06 46216664  |  KVK: 54820839  |  Website: Weblish.nl